βιολογικα προιονταβιολογικα προιοντα
CityBioFarm - Οι ερωτήσεις σας

Οι ερωτήσεις σας

Διαβάστε απαντήσεις στα πιο συχνά ερωτήματα πελατών μας. Αν δεν βρείτε την απάντηση στη δική σας ερώτηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

1. Τι είναι τα βιολογικά προϊόντα;

Με το όρο βιολογική καλλιέργεια εννοούμε μια καλλιέργεια στην οποία αποφεύγονται:

  1. η χρήση σύνθετων χημικών (λιπασμάτων, εντομοκτόνων, ζιζανιοκτόνων κλπ),
  2. η προσθήκη ορμονών και
  3. οι γενετικές τροποποιήσεις.

Αντίθετα, χρησιμοποιείται

  1. Αμειψισπορά (εναλλαγή φυτών για συγκομιδή)
  2. Υπολείμματα συγκομιδών
  3. Αγρανάπαυση
  4. Ζωικά λιπάσματα (κοπριά),

τεχνικές που απομακρύνουν ουσίες που προέρχονται από τη συμβατική καλλιέργεια και επιβαρύνουν το οικοσύστημα και συμβάλλουν στην «αποτοξίνωση» του εδάφους, εμπλουτίζοντας το με θρεπτικά συστατικά.

Με τον όρο βιολογική κτηνοτροφία ορίζεται η κτηνοτροφία κατά την οποία το ζώο μεγαλώνει υπό καθορισμένες συνθήκες και τρέφεται με πιστοποιημένες βιολογικές τροφές.

2. Τι χρειάζεται να γνωρίζω ως καταναλωτής;

Το νομοθετικό πλαίσιο που έχει θεσπιστεί για τα βιολογικά προϊόντα εφαρμόζεται τόσο στον πρωτογενή τομέα (μονάδες φυτικής και ζωικής παραγωγής), όσο και στο δευτερογενή τομέα (μονάδες μεταποίησης, τυποποίησης, διάθεσης γεωργικών προϊόντων), διασφαλίζοντας την τήρηση της νομοθεσίας από την παραγωγή, μέχρι και την εμπορία των βιολογικών προϊόντων.

Απαιτείται:

  1. έλεγχος,
  2. αξιολόγηση και
  3. πιστοποίηση

των διαδικασιών παραγωγής, παρασκευής και εισαγωγής προϊόντων από τους Οργανισμούς Ελέγχου και Πιστοποίησης (όπως η Bio Hellas) για την εξασφάλιση ότι πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις τα προϊόντα και κατ’ επέκταση για την αναγνώρισή τους ως Βιολογικά (πιστοποιητικό, ειδική σήμανση στην ετικέτα/συσκευασία). Η επισήμανση θα πρέπει να περιλαμβάνει των κωδικό έγκρισης και την επωνυμία του Φορέα Πιστοποίησης και πιθανώς το λογότυπο του φορέα.

Πραγματοποιούνται ετήσιες επιθεωρήσεις σε όλα τα στάδια παραγωγικής διαδικασίας (παραγωγή, μεταφορά, αποθήκευση, μεταποίηση-τυποποίηση-συσκευασία, επισήμανση κλπ). Έκτακτες επιθεωρήσεις, χωρίς την ενημέρωση του υπεύθυνου παραγωγού/επιχειρηματία αλλά και σε σημεία πώλησης των προϊόντων αυτών (supermarket, λαϊκή αγορά κλπ).

3. Πως ξέρω πως τα προϊόντα που αγοράζω είναι βιολογικά;

Ως καταναλωτής έχετε κάθε δικαίωμα να ζητήσετε το ισχύον πιστοποιητικό ή την ειδική σήμανση στην ετικέτα.

Η επισήμανση θα πρέπει να περιλαμβάνει τον κωδικό έγκρισης και την επωνυμία του Φορέα Πιστοποίησης και, πιθανώς, το λογότυπο του φορέα.

4.Πότε θα ανοίξει κατάστημα στην περιοχή μου;

Για κάθε νέο κατάστημα City Bio Farm γίνεται ενημέρωση μέσω δελτίων τύπου, ανάρτηση στην ιστοσελίδα και στη facebook page μας και μέσω των newsletter μας.

5.Πως μπορώ να βρω δουλειά στην CBF;

Στέλνοντας το βιογραφικό σας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. δηλώντας το/τα τμήμα/τμήματα που θα σας ενδιέφεραν να εργαστείτε: Αγορών, Μάρκετινγκ, Εξυπηρέτηση πελατών -Ταμείο, Λογιστήριο, Merchandising, Συμβουλευτικής Διατροφής

6. Γιατί σταματάει η διάθεση κάποιων προϊόντων;

Η διάθεση κάποιου προϊόντος μπορεί να διακοπεί εφόσον η ίδια η προμηθεύτρια καταργήσει τον κωδικό ή η Διεύθυνση Αγορών μας αξιολογήσει ότι το συγκεκριμένο προϊόν δεν έχει αγοραστικό ενδιαφέρον για τους καταναλωτές.

7.Τι σημαίνουν τα διατροφικά στοιχεία πάνω στις συσκευασίες;

Οι διατροφικές ετικέτες των τροφίμων αποτελούν έναν οδηγό για να γνωρίζουμε με μια γρήγορη ματιά τι τρώμε. Παρουσιάζουν την περιεκτικότητα σε βασικά θρεπτικά συστατικά ανά 100 γραμμάρια (ή ml) και ανά μερίδα, καθώς και στα GDA’S (Guideline Daily Amounts- Eνδεικτικές Ημερήσιες Προσλήψεις), σύμφωνα με τις διεθνείς συστάσεις.

Ενέργεια

Η ενέργεια στα τρόφιμα και στα ποτά υπολογίζεται σε χιλιοθερμίδες –kcal ή σε kilojoules-kj (1 kcal = 4.184 kJ)

GDA ενέργειας για ενήλικα άνδρα 2500 θερμίδες, για ενήλικη γυναίκα 2000 θερμίδες

Υδατάνθρακες

Βρίσκονται σε αμυλούχες τροφές (ψωμί, ζυμαρικά, ρύζι), γαλακτοκομικά, χυμούς φρούτων και σε ποτά με ζάχαρη.

GDA υδατανθράκων για ενήλικα άνδρα 300 γρ., για ενήλικη γυναίκα 230 γρ.

Λιπαρά

Τα κορεσμένα λιπαρά των ζωικών προϊόντων ενοχοποιούνται για προβλήματα με την χοληστερόλη του αίματος και την λειτουργία της καρδιάς

GDA λιπαρών για ενήλικα άνδρα 95 γρ., για ενήλικη γυναίκα 70 γρ GDA κορεσμένων λιπαρών για ενήλικα άνδρα 30 γρ., για ενήλικη γυναίκα 20 γρ.

Νάτριο

Υπερβολική κατανάλωση νατρίου (αλάτι) συνδέεται με αρτηριακή πίεση και καρδιαγγειακά νοσήματα.

GDA νατρίου για ενήλικα άνδρα 6 γρ., για ενήλικη γυναίκα 6 γρ


Επικοινωνία: Τμήμα Εξυπηρέτησης Καταναλωτών 231 045 2420

Follow @instagram

βιολογικα προιοντα newsletter

ΚΕΡΝΑΜΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ

Κάντε μια στάση από το κατάστημά μας! Κάθε μέρα κερνάμε βιολογικά! Κάντε εγγραφή στο newsletter για να σας ενημερώνουμε για γευστικές δοκιμές, μαγειρικές επιδείξεις από τον Chef μας, παρουσιάσεις από ειδικούς διαιτολόγους και γυμναστές! Μείνετε συντονισμένοι...

Θέλουμε να ακούσουμε τη γνώμη σου! Μοιράσου την μαζί μας!

καταστημα βιολογικων προιοντων θεσσαλονικη facebook FACEBOOK καταστημα βιολογικων προιοντων θεσσαλονικη instagram INSTAGRAM
Your Saved Item (0)